29.05.2020

SOSYAL MESAFELİ CUMA NAMAZI VE HAZIRLIKLARI

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı  kılındı.
Havza Belediyesi tarafından uzun süre sonra ilk kez kılınacak cuma namazı için hazırlıklar gece saatlerinde başladı.
Hazırlıklar kapsamında Havza Belediyesi Temizlik İşler Müdürlüğü Dezenfeksiyon Ekibi tarafından ilçede Cuma Namazı kılınacak cami avlu ve bahçeleri gece yıkandı.
Gündüz ise Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Kevser camiinde namaz kılacaklar için sosyal mesafe çizgileri hazırlandı.
Sosyal çizgi mesafeleri hazırlanan alan Zabıta Müdürlüğü tarafından kapatılarak Dezenfeksiyon Ekibince dezenfekte edildi.
Hazırlıkları yerinde  inceleyen Havza Müftüsü Mehmet NURLU  ilgililerden bilgiler aldı.
Nurlu uzun süre sonra ilk cuma namazı kılınacağını ifade ederek; ilçemiz müftülüğünce cuma namazı kılınacak olan camilerimizde hazırlıklarımızı tamamladık, İnşallah bu gün yeniden camiler cemaatine kavuşuyor. Havza Belediyemizin yapmış oldukları hizmetlerden ve bizlere verdikleri desteklerden ötürü başta Belediye Başkanımız Sebahattin Özdemir’e çalışanlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
İlçe Emniyet Müdürlüğünce alınan önlemler kapsamında Kevser Camiinde cemaatin gelmesi ile birlikte Havza Belediyesi ve Türk Kızılayı Havza Temsilciği tarafından maske dağıtımı gerçekleştirildi.
Namaz öncesi cuma heyeti görevlileri,emniyet ve zabıta ekipleri namaz kılacak vatandaşlara maske takmaları, yer gösterme ve sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundular.
Kevser Camiinde ilçemiz müftüsü Mehmet NURLU  tarafından okunan hutbenin ardından Cuma Namazı kıldırıldı.