14.01.2020

İlçe Müftülüğümüzce Düzenlenen "Evliliğe İlk Adım Seminerleri" Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 81 ilde  başlattığı “Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek" projesi kapsamında İlkadım Müftülüğümüzce planlanan “Evliliğe İlk Adım Seminerleri “ 4 Ocak  2020 Cumartesi günü İlkadım Müftülüğüne bağlı  Kökçüoğlu Kur'an Kursu Salonunda başladı.

Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Nesrin AK'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programda, 4 hafta olarak planlandı. Seminer programına İlçe Müftümüz Sayın Seyfullah ÇAKIR da “Ailemin İletişim Dili” konulu sunumunu yapmak üzere katıldı. İlçe Müftümüz: “Evliliğin  büyük ve ulvi bir sorumluluk olduğunu, aile birlikteliğinin eşler arasındaki  güzel geçim ve uyum ile devam edebileceğini, gerçek huzur ve mutluluğun ancak karşılıklı anlayış ve hoşgörüyle temellendirilen, her anında Allah’ın rızasının gözetildiği ailelerde yaşanabileceğini" ifade ettiği konuşmasında  ayrıca helal rızkın da önemine dikkat çekti.

Program, İlçe Vaizi Şuayıp GÜLLÜ’nün “Ailede iffet ve Mahremiyet” konulu sunumuyla devam etti. Seminer programında ADRB üyesi vaizlerimiz İlknur KILIÇARSLAN ”Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik”, Murat ÖZTÜRK "Nikah Ve Sorumlulukları”, “Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun”, Şuayip GÜLLÜ "Çocukla Şenlenen Yuvalar", Feride ARSLAN "Evlilikle Büyüyen Ailem”, Nesrin AK ”Çevre Bilinci ve Tüketim” konularında sunum yapacaklar.

İki hafta daha devam edecek olan  “Evliliğe İlk Adım Seminerleri”nin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.