30.05.2020

Sosyal Mesafeli İlk Cuma Namazı Kılındı

Yeni tip koronavirüsün ülkemizde yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmasına verilen araya, 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren kısmen son verildi.

Şükür kurbanları kesilerek cemaate açılan ve İlkadım Kaymakamlığımızca uygun görülen cami avluları ile İmam Hatip Okullarının bahçelerinde 29 Mayıs 2020 Cuma günü Cuma namazı kılındı.

Vatandaşlarımızın seccadesini getirerek ve maske takarak kıldığı cuma namazında sosyal mesafe kuralına riayet edilirken sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız cuma namazına iştirak etmedi.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı ile cami ve mescitlerimizde 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren öğle ve ikindi namazlarının da cemaatle kılınmasına izin verildi.