08.10.2024

"Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu organizasyonuyla 19 Mayıs İlçesi Sevgi Evleri'nde program düzenlendi.
Kuran’ı Kerim tilâveti ile başlayan programda İlçe Kaymakamı İbrahim Civelek, İlçe Müftüsü Hüseyin Gargı ve Sevgi Evleri Müdürü Mehmet Akif Zengin hazır bulundu. Programda İl Müftümüz Seyfullah Çakır "Peygamber Sevgisi" konulu konuşmada bulundu. Peygamberimizin güzel ahlakından örnekler veren İl Müftümüz, konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi; "Sizler Allah'ın bizlere emanet olarak verdiği evlatlarımızsınız. En güzel şekilde yetişebilmeniz için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün bizatihi emek ve gayretleriyle, Müftülüklerimiz nezdinde her daim sizlerin hizmetinde bulunarak görev ve sorumluluk bilinci içinde yanındayız. Gecesini, gündüzünü sizinle geçiren eğitimci arkadaşlarımızın rehberliğinde aziz milletimize, bütün insanlığa en güzel örnek, önder olma ve faydalı olma noktasında yetişeceğinize can-u gönülden inanıyorum. Cenab-ı Allah gelecekte sizleri arzu ettiğiniz, faydalı olabileceğiniz alanlarda güzel yerlere bahşeylesin. Bu vesileyle bu imkanı sunan, bizi burada misafir eden başta Sn. Kaymakamımız olmak üzere değerli Sevgi Evleri Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum. Her daim buranın sacayağı olan, hizmet eden İlçe Müftümüze ve burada çalışan görevlilerimize ayrıca teşekkür ediyorum."
İlahi dinletisi ile devam eden programda, İlçe Müftümüz duada bulundu. Ardından çocukların Mevlid-i Nebi haftaları tebrik edilerek kendilerine gül takdim edildi. Program çeşitli ikramlarla son buldu.