09.06.2018

İl Müftümüzün Kadir Gecesi Mesajı

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla

Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazanın sonuna yaklaştığımız günlerde 10 Haziran pazar gününü pazartesiye bağlayan gece Rabbimizin İfadesiyle “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Kur’an-ı Kerim’i bu mübarek gecede indirdiğini bizlere bildiren Rabbimiz, bu gecenin değerini ve önemini adını bu geceden alan Kadir suresi ile anlatmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini "Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir

Allah (c.c.) Kadir Suresinde  “Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.  Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!  Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.  Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.  O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. ” buyurarak Kur’an-ı Kerim’in bizleri bu gecede şereflendirdiğini ve bu gecenin Kur’an’ın nuruyla bin aydan daha hayırlı olduğunu söylemektedir.

Yine Kadir Suresi ile Kur’an’ın hürmetine Allah’ın meleklerinin Kadir gecesinde yeryüzüne selâm ve esenlik getirmek üzere indiklerini ifade etmektedir. Bunun idrakiyle biz de yeryüzünde huzur ve  barışı ikame etmek için gayret göstermeliyiz.

Bu mübarek gece vesilesiyle hak ile batılı birbirinden ayıran, bize sırat-ı müstakimi gösteren rehberimiz olan Kur’an’ın getirdiği esaslara sımsıkı sarılalım, hayatımızı onun esaslarına göre şekillendirelim ve böylece gecemizi en güzel şekilde ihya etmiş olalım.

Merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’a “Allahım Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet” diye dua edip, kendimiz ve tüm İslam aleminin affı ve bağişlanması, huzur ve selameti için dua edelim. Rabbimiz bizi Kadir gecesinin kadrini bilen ve bu şuurla yaşayanlardan eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecelerini tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, huzur, güven, barış ve esenlik içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Kadir gecesinin ve Ramazan Bayramının tüm insanlığa ve özellikle İslam âlemine hayırlar getirmesi duasıyla…

Veysel ÇAKI

İl Müftüsü