29.10.2020

Mevlidi Nebi Haftası Programı

Samsun İl Müftülüğü tarafından, 2020 Mevlidi Nebi Haftası programı, pandemi koşullarına uygun olarak sınırlı sayıda katılımla gerçekleştirildi. Mevlidi Nebi gençlik bilgi yarışmasına katılan ve derece alan gençlerin katilimiyla gerceklestirilen program Kur’an-I Kerim tilaveti ve İl Müftü Yrd. Abdullah Kılıç'ın selamlama konuşmasıyla başlarken İl Müftümüz Sn. Seyfullah ÇAKIR'IN "Hz. Peygamber ve Çocuk" konulu konuşmasıyla devam etti. İl Müftümüz konuşmasında, "En büyük sorumluluğumuz günümüzün ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak bedenen ve ruhen sağlıklı çocuklar yetiştirmek ve sizler gibi değerli gençlerle sağlıklı toplumlar oluşturmaktır." şeklinde konuştu. Ardından dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ile program son buldu.
Türkiye genelinde yapılan Mevlid-i Nebi gençlik yarışmasında Samsun ilinde 100 ila 93 aralığında puan alarak dereceye giren 40 öğrenciye çeşitli ödüller verildi.
Birincilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre ödülü, ikincilere Samsun il müftülüğü tarafından umre ödülü, üçüncülere tam altın, dördüncülere yarım altın, beşincilere çeyrek altın, altıncı ila kırkıncı kişiler arasındakilere çeşitli para ve kitap ödülleri takdim edildi.