18.11.2020

Hafızlık öğrencilerine yönelik çevrimiçi eğitim semineri

Yatılı Hafızlık Kuran Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizi rol-model şahsiyetlerle buluşturarak motivasyonlarına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz programlarımızın ilki bu ay İl Müftümüz Sn. Seyfullah ÇAKIR 'ın katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. İl Müftümüz telekonferans yöntemiyle yaptığı konuşmasında, "...sizler yürüyen Kur 'an olmanın bahtiyarlığıyla hayatın çeşitli alanlarında kendinizi yetiştirirken bizler sizinle gurur duyacağız..." diyerek öğrencilere hafız olmanın, hafız kalmanın ve Kur'an' ı anlayarak hayata geçirmenin öneminden bahsetti.

Öğrencilere hafız olmanın, hafız kalmanın ve Kur'an' ı anlayarak hayata geçirmenin öneminden bahseden Müftü Çakır, “Sizler bir çoğunuz başka şeyler de yapabilecek hatta daha kolay bir şekilde eğitimlerinizi tamamlayabilecekken hafız olmayı seçip bir takım fedakarlıklar yaparak kurslarımızda kalıyor, hafızlık eğitiminizi tamamlamak için gayret ediyorsunuz. Bu çok özel ve kıymetli bir çalışma. Bizler de bu kıymetin farkında olarak her zaman size destek olmak ve şartlarınızı kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tabloda hepimize düşen, yaptığımız işi en güzeliyle yaparak hafızlık eğitimlerinizin başarı ve bereketle tamamlanmasını sağlamak. “Kim ilim için yola çıkarsa Allah ona cennete giden yolu kolaylaştırır, melekler hoşnutluklarından dolayı ilim talebelerine kanatlarını gerer. Sudaki balıklara varıncaya kadar yer ve gök ehli bu ilim ehli kişinin bağışlanması için Allah’a yakarır.” Bu düşüncelerle sizlerden beklentimiz, yürüdüğünüz bu yolun kolaylık ve zorluklarını bilerek doğru hareket etmeniz, gerekli çabayı göstermeniz ve Kur’an sevgisiyle bu yolu en kısa sürede başarıyla tamamlamanızdır. Tabi sonrasında da her biriniz gönlünüze göre eğitimlerinizi devam ettirecek, uzmanlaşmak istediğiniz alanlara göre yolunuzda yürümeye devam edeceksiniz. Allah yolunuzu açık etsin, işlerinizi kolaylaştırsın ve sizlere hafızlığınızı tamamlama ve eğitiminizi ileri noktalara taşımak yolunda hepinize ve hepimize yardımcı olsun.’’ şeklinde konuştu.