23.11.2021

İl Müftümüz Sayın Seyfullah ÇAKIR, İlahiyat Fakültesi mezun-öğrencine ,tecrübe paylaşımında bulundu.

İl Müftümüz Sayın Seyfullah ÇAKIR, OMÜ İlahiyat Fakültesi mezun-öğrenci buluşmaları çerçevesinde mesleki bilgilendirme ve tecrübe paylaşımı programına katıldı. İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen program İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman ŞAHİN’in açılış konuşamaları ve ardından İl Müftümüz Sayın Seyfullah ÇAKIR’ın tecrübe mesleğe dair tecrübe paylaşımı ile devam etti. Konuşmalarında Müftümüz, “...’siz bu insanlık için ortaya çıkarılmış en hayırlı bir ümmetsiniz.’ ayet-i kerimesiyle Rabbimiz bizlere kıymetimizi ve sorumluluğumuzu bildiriyor. Sizler de bu ilahiyat fakültesine gelerek bu insani sorumluluğu meslek olarak da üstleniyor toplumda bir misyon yükleniyorsunuz. Bu durumda burada dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta var. Burada eğitim alırken kendimizi yarın hizmet sunacağımız mesleğe yönelik olarak ve alana hâkim olarak yetiştirmek. Bu fakülteden mezun olduğumuzda hangi kurum vasıtasıyla görev alacak ve toplumun hangi kesimine ulaşmayı hedefliyorsak o alana hâkim olacağımız bir din eğitimi almış olarak bu okuldan mezun olmak.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bir görevde çalışmak ve bu alanda hizmet sunmak isterseniz bu noktada sizlere rehberlik anlamında başkanlığımızı tanıtmak isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı toplumu din konusunda aydınlatmak ve sahih dini bilgiye halkımızı ulaştırmak noktasında hareketle hizmet üretir. Genel Müdürlükler ve Başkanlıklar olmak üzere toplam 13 birimden oluşur. Genel Müdürlükler, kendilerine bağlı daire başkanlıkları vasıtasıyla belirlediği hedef kitleye hizmet üretir...Sizler buradan mezun olduğunuzda birer Vaiz, Kur’an Kursu Öğreticisi veya Din Görevlisi olarak görev aldığınızda; cami, kürsü ve Kur’an eğitimi hizmetine ilave olarak çocuk evlerinde yetişen ve kimsesiz ayakları üstünde duran bir çocuğa manevi destek ya da din eğitimi sunma, hastanelerde profesyonel anlamda manevi destek uzmanı olarak hizmet sunabilme, görme ya da işitme duyusu olmayan engelli bir bireyin gözü, kulağı olabilme ve daha sayamadığımız birçok hizmetin içinde bulunma imkanına sahip olacaksınız. Dolayısıyla bu alanlarda ve akademik anlamda kendinizi tam anlamıyla yetiştirmek durumundasınız.” şeklinde konuştu.