29.09.2022

“Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum”

Kurumlar arası işbirliği ile uyguladığımız “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” Projesi Tanıtım Toplantısı İl Müftülüğü Çok amaçlı Salonda gerçekleştirildi.
Gençlerimizin millî ve manevi değerlerini benimseyen, ahlaki ve kültürel değerleriyle iç içe eğitimine devam eden ve bu değerleri yaşantısında uygulayarak koruyan bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan proje , Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullar, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il ve ilçe spor müdürlükleri ile Diyanet gençlik merkezlerimiz işbirliğinde öğrencilere yönelik olarak uygulanmaktadır. Projenin hedefleri, uygulama aşamaları ve yeni dönem planlamalarına dair bilgilerin paylaşıldığı toplantıya, İl Müftümüz Seyfullah Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Gençlik Merkezi Müdürleri, Okul Müdürleri ve değerler kulübü danışman öğretmenleri katıldı. Toplantıda İl müftümüz ve diğer kurum amirlerinin konuşmalarının ardından kurumların projede görevleri ve faaliyetleri tanıtılarak yeni döneme ait planlamalar yapıldı.
43 okul ortaokul ve imam hatip lisesinde okuyan 30’ar öğrenciye, Diyanet gençlik merkezi ve GSP gençlik merkezlerinde manevi danışmanlar rehberliğinde etkinlikler ve değerler eğitimi uygulanacak. Proje mayıs ayında düzenlenecek olan kültür şenliği ile 2022 - 2023 eğitim öğretim yılı için tamamlanacak.