07.06.2023

İl Müftümüz Seyfullah Çakır, İlkadım İlçe Müftülüğümüzce, 4-6 Yaş Kur'an Kursları 10.Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığımızca, milli ve manevi değerlerimizin canlı tutulması ve çocuklarımızın bu amaç doğrultusunda yetiştirilmesi gayesiyle düzenlenen etkinliklerde; geçmişte 4-6 Yaş Kur'an kurslarından mezun olan öğrenciler ile bu sene eğitim-öğretime devam eden öğrenciler yıl sonu etkinliğinde buluşuyor.
İlkadım Kaymakamı Sn. İbrahim Keklik ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşen programda İl Müftümüz; "2013-2014 yılı itibarı ile 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarımız eğitim öğretime başladı. Bugün artık kurslarımız 10. yılını tamamladı. İlimizde elhamdülillah 17 ilçemizde 345 sınıfımızla, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarımızda minik öğrencilerimize ahlak ve değer eğitimi sunma imkanına sahibiz. 10 yıl boyunca kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimiz bugün artık ortaokul, lise düzeyinde öğrenimlerini sürdürüyor. Başkanlığımızın 10. Yıl etkinlikleri çerçevesinde bugüne kadar kurslarımızda eğitim verdiğimiz öğrencilerimizi bir araya getirmek, bizlerle iletişimlerini devam ettirmek düşüncesiyle gerçekleştirdiği planlama bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu çerçevede düzenlenen bu programın düzenlenmesinde emeği geçen ilçe müftümüz, ilgili personelimiz ve Kur’an Kursu Öğreticilerimize teşekkür ederim. Katılımınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Okul öncesinde kurslarımızda olan öğrencilerimizin bugün gençlik dönemlerinde de onların yanında olmak isteriz. 4-6 yaş Kur’an Kurslarımızda eğitim verdiğimiz öğrencilerimizi bugün gençlik merkezlerimizde misafir etmek bizleri onurlandıracaktır." şeklinde konuştu.