10.07.2023

Ulusal Staj Programı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Koordinesiyle Ulusal Staj Programı kapsamında kurumumuzda staj yapmak üzere Türkiye’ nin farklı ilahiyat fakültelerinden 125 öğrenci, 1 ay süreli staj programına başladı.
Staj programı İl Müftümüz Seyfullah Çakır ve Aşık Kutlu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Metin Koca' nın katılımı ile İl Müftülüğümüzde düzenlenen açılış oturumu ile başladı. İlçe müftülüklerimizde yapılacak planlamalar dahilinde koordinatörlükler, vaaz-irşat ve Kur’an Kursları olmak üzere müftülüklerimizin tüm hizmet alanları ve farklı hedef kitlelerine yönelik olarak planlanan staj programı; İl Müftümüz Sayın Seyfullah Çakır’ın öğrencilerle tanışması ve onlarla Diyanet işleri Başkanlığı ve Müftülüklerin genel çalışma usul ve esaslarına dair yaptığı açılış oturumu ile başladı.
İl Müftümüz Sn. Çakır, öğrencilere kendi ilgi ve yeteneklerine göre gerek vaaz-irşat ve din eğitimi, gerekse manevi rehberlik anlamında toplumun farklı kesimlerinden çeşitli hedef kitlelere ulaşma imkanının olduğunu; bu staj programıyla hepsini yakından tanıyarak kendilerini bu alanda hizmete hazır olarak yetiştirebileceklerini söyleyerek çalışmalarında başarılar diledi.