28.11.2018

Prof.Dr. Cenksu ÜÇER'le Gençlere Yönelik Mevlidi Nebi Programı

Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Samsun Müftülüğü tarafından, üniversite öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan ‘’Hz Peygamber ve Gençlik’’ temalı program Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan V. Prof. Dr. Cenksu ÜÇER’in katılımıyla gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi haftası kapsamında hazırladığı sinevizyonun izlenmesi ve ardından İl Müftüsü Veysel ÇAKI’nın açılış konuşmaları ile devam etti. Sonrasında konuşmacı Cenksu ÜÇER, gençlere peygamberimizi anlattı. O’nun hayatında yaptığı her şeyi bu gün bizimde yapabileceğimizi ve peygamber olmadan sadece Kur’ana bakarak bir din algısının oluşamayacağını söylerken ibadetlerimizde peygamberimizin örnekliğini ortaya koydu. Ayrıca iffet kavramına vurgu yaparak iffetin sadece bayanlara özgü olmadığını kadın ve erkek herkesin iffetine sahip olması gerektiğini söyledi. Program Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet ÇAKIR Ney Dinletisi ile son buldu. Ardından gençlere İlim Yayma ve Eğitim Vakfı tarafından yemek ikramı yapıldı ve İl Müftülüğü tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığınca basılan “Hz. Peygamber ve Gençlik” kitabı hediye edildi.