04.01.2019

"Yemen'e Umut Olalım"

Yemen'de zulüm gören kardeşlerimize destek olmak amacıyla Samsun İl Müftülüğü, İlkadım İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Samsun Şubesi iş birliği ile Samsun'da "Yemen'e Umut Olalım" kermesi düzenlendi. 4 gün süren ve Cumhuriyet Meydanında kurulan kermesin açılışı Vali, İl Müftüsü, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V., Merkez İlçe Müftüleri, İlkadım Belediye Başkanı ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta kermesi hazırlayan kurumlara teşekkür eden Vali Osman Kaymak, "Yemen'de kardeşlerimiz zor durumdalar. Türkiye'de bu anlamda ciddi bir kampanya başlatıldı. İnşallah Samsunlular geri kalmayacaklar. Burası bir hayır çarşısı. Lütfen, sesimizi duyan herkesi buraya davet ediyoruz. Umarım Samsunlular bu kampanya ile ciddi bir şekilde Yemen'e destek olacaklar. Kermesimiz hayırlı olsun" dedi. İl Müftüsü Veysel ÇAKI ise, " Özellikle gönül bağımızın olduğu Yemen'de gerçekten tarihin çok az kaydettiği bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar dünyanın gözü önünde açlıktan hayatlarını kaybediyorlar. Rabbim milletimize ensar olma gibi güzel bir görev yüklemiştir. Buradan elde edilecek bütün imkânlar Yemen'e gidecek" dedi.

4 gün süren kermesin sonunda İl Müftü vekili Abdullah BİLECE, 103. 000 TL elde edildiğini açıkladı. Bu para daha önce 17 ilçe camilerinde toplanan 752.906 TL ile birlikte Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Yemen’e ulaştırılacak.