09.07.2019

SAMSUNDA VEKATLE KURBAN ÇALIŞMALARI START ALDI

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Çalışmaları Samsun İlinde çeşitli programlarla start aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Lokman ARSLAN’ın katılımıyla Samsun’un yerel kanalı Haberaks Tv’de canlı yayında “Güne Başlarken” programıyla halka yönelik bir tanıtım programı yapıldı. Ardından İl Müftülüğü Konferans salonunda 17 ilçeden İlçe Müftüsü, Vaizler, Şube Müdürleri ve Din Görevlilerinin katılımıyla Vekâletle Kurban Toplantısı gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftüsü Veysel Çakı’nın açılış konuşmalarıyla başlayan programda ÇAKI; “Samsun olarak her yıl artırarak devam ettiğimiz vekâletle kurban sayısını en az yüzde yirmi oranında artırmak bu yılki hedefimiz” diyerek bu organizasyonda her din görevlisinin özveriyle çalışması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan tanıtım filmlerinin izlendiği program, Lokman Arslan’ın konuşmalarıyla devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın vekâletle kurban organizasyonunda yurt içi ve yurt dışı çalışmalarını anlatarak son yılların bağış sayıları konusunda personeli bilgilendiren ARSLAN, bu yıl bağış yapılabilmesi için gerekli şartlar ve usuller konusunda katılımcıları bilgilendirdi.