30.05.2020

RABBİMİZE HAMDOLSUN CAMİLER İBADETE AÇILDI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilen camiler, 29 Mayıs 2020 Tarihinde Cuma namazı ile birlikte cemaatle namaza yeniden açıldı.

Vatandaşlar, Cuma namazları için belirlenen camilere ve diğer mekanlara abdestlerini evlerinde veya iş yerlerinde alarak geldi. Maskelerini takan vatandaşlar, fiziki mesafeye uygun olarak görevlilerin  belirlediği yerlere yanlarında getirdikleri seccadelerini serdiler ve namazlarını eda ettier.

İlçemizde 121 Camimizin Avlusunda ve ilaveten  Perşembe Pazar yeri,  Noltalji parkı yanı otoparkında, ve Tekkeköy Proje İmam-Hatip Lisesi bahçesinde Cuma namazı kılındı.

DİB'in Camilerde yeniden cemaate kavuşmanın şükrünü eda etmek için müftülükler tarafından bütün il ve ilçelerde 1003 şükür kurbanı kesilme kampanyası kapsamında Tekkeköy Müftülüğü tarafından şükür kurbanı kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Kademeli olarak başlatılan camilerde cemaatle namaza, ilk olarak öğlen ve ikindi namazlarıyla başlanılacaktır.