24.08.2021

DİNİ MUSİKİ KURSU

A. KURSA ALINACAK PERSONELDE ARANAN ŞARTLAR 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, Vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin kayyım unvanlarında kadrolu olarak fiilen çalışıyor olmak, Memuriyette adaylığı kaldırılmış veya 11 Ekim 2021 tarihine kadar kaldırılacak olmak, 11 Ekim 2021 tarihinden itibaren 9 ay süreyle askerlikle ilişkisi bulunmamak (Bedelli askerlik dahil), Kurs süresince yurtdışı, umre vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak, Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun ve düzgün okumak (Tashih-i Huruf Kursu'nu bitirmiş olmak tercih sebebidir.), Eda-seda itibariyle ileri düzeyde dini musiki kabiliyeti olmak, 11 Ekim 2021 tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak, Daha önce aynı kursa katılmamış olmak. B. SINAV DUYURUSU VE SINAV KOMİSYONU Yukarıda belirtilen şartları taşıyan görevlilerin katılacağı mülakat sınavına dair duyurular İl Müftülüğünce yapılacaktır. Her İl Müftülüğü; mülakatın yeri, tarihi ve sınav komisyonunu belirleyecektir. Mülakat, il müftüsü veya uygun göreceği il müftü yardımcısının başkanlığındaki 3 kişilik komisyon marifetiyle Ek'te yer alan il kontenjanları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecek ve sınav sonuçları aynı gün sınavın yapıldığı yerde ilan edilecektir. Sınav sürecinde Covid-19 salgın hastalıkla ilgili gerekli tüm tedbirler İl Müftülüklerince alınacaktır. İl Müftülüklerince yapılacak mülakat işlemleri 15 Eylül 2021 tarihine kadar tamamlanacak ve seçilen personel isimleri aynı tarihe kadar DİBBYS (EHYS)'de açılan "Dini Musiki Kursu Kursiyer Seçimi" başlıklı bölüme girilecektir. İl Müftülüklerince seçilen görevliler, Başkanlıkça oluşturulacak komisyon tarafından kursa katılacakları Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde ikinci bir sınava tabi tutulacak, başarılı olmaları halinde 11 Ekim 2021 tarihinde kursa alınacaklardır. Başarılı olan kursiyerlere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

6. 1. 2. 3. Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde yapılacak ikinci sınava katılacakların sınav günleri ve saati Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinin duyurular bölümünde yayınlanacaktır. C. DİĞER HUSUSLAR Kursun üçer aylık dönemleri sonunda ara sınav yapılacak, bu sınavlarda başarısız olanların kursla ilişkileri kesilecektir. Kursa, Ramazan ayı süresince bir ay ara verilecek, bu süre zarfında kursiyerler asli görevlerine devam edeceklerdir. Kurs bitiminde başarılı olanlar Eğitim Merkezlerinde ve mahallinde düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarında dini musiki alanında rehber öğretici olarak görevlendirilebilecektir.