15.03.2021

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSUNDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE VE ÖĞRENCİLERİNE ZİYARET!

Terme Müftülüğü Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu koordinatör ve üyeleri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kur'an Kursu öğretici ve öğrencilerine yönelik ziyaretlerde bulunuldu.

Ziyaretlere Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü İlçe Vaizi Zeynep GÜMÜŞ, büro üyesi Kur'an Kursu Öğreticileri Elif ÖZTÜRK, Kadriye YILMAZ, Netice BÜLBÜL ile Merkez Kur'an Kursu Öğreticisi Rukiye ÖZ katıldı.

İlk ziyaret Merkez Kur'an Kursu öğrencilerinden Kâtibe ÖZDEN'e refakatçi olarak bulunduğu hastanede yapıldı. GÜMÜŞ ve beraberindeki heyet, yıllardır ailesindeki hasta ve yaşlıların bakımı için emek veren, bir yandan Kur'ân-ı Kerim'i öğrenirken diğer yandan açıköğretim programlarına devam ederek hal-i hazırda lise öğreniminin sonlarına yaklaşmış bulunan Kâtibe Hanım'a, bu azminden dolayı takdirlerini ilettikten sonra geçmiş olsun dileklerinde bulunarak hastaneden ayrıldılar.

ADRB koordinatör ve üyeleri ikinci olarak yine Merkez Kur'an kursu öğrencilerinden Şükran ÇAM'I ziyaret ettiler. Sahibi oldukları işyerinde eşine ve çocuklarına destek olurken Kur'an Kursu'ndaki derslerine de devam eden, aynı zamanda açıköğretim lisesi öğrenimini sürdüren, bununla da yetinmeyip el sanatları üzerine dersler alarak kendini geliştiren Şükran Hanım, çalışkanlığı ile ziyaretine gelen heyetin takdirini topladı.

Kadınlar Günü ziyaretlerinin bir diğer durağı Ahmetbey Mahallesi Kur'an Kursu oldu. Burada Kur'an Kursu öğreticileri ve çalışanlarıyla yapılan kısa bir hasbihalden sonra hafızlık eğitimi alan öğrenciler ile 4-6 yaş grubu öğrencileri sınıflarında ziyaret edildi. Kurs yöneticisi Emine ALICI ve öğreticiler Aslıhan KÜÇÜK, Dilek AYDIN ÇERİ, Fatma ÖZMEN, Firdes YAMAN, Mediha KAYA, Necla GÖDEK, Rukiye ÖZDEMİR ve Ümmügülsüm KAPLAN ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ziyaretler esnasında, ADRB olarak üstlendikleri misyon hakkında bilgilendirmelerde bulunan koordinatör Zeynep GÜMÜŞ, toplumun her kesiminden bireylerin aileye dair soru ve sorunlarına dinî bilgiler ışığında çözüm üretmeyi hedeflediklerini belirterek Müftülüğümüz bünyesinde kapılarının halkımıza her daim açık olduğunun altını çizdi.

Ziyaretler Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.