25.06.2016

MAHREMİYET BAĞLAMINDA SOSYAL MEDYA VE AİLE KONULU KONFERANS VERİLDİ

2016 yılı Aile Haftası münasebetiyle  30.05.20136 tarihinde Belediye Kültür Merkezinde, Terme  İlçe Müftülüğü  Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından,  "Mahremiyet Bağlamında Sosyal Medya ve Aile" konulu bir konferans düzenlenmiştir.

Konferans İlçemiz Dörtyol Camii İmam-Hatibi Ayhan DUMAN’ ın okumuş olduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlamıştır.

İlçemiz Müftüsü Recep APAYDIN yapmış olduğu selamlama konuşmasında aile ve aile mahremiyetinin önemine değinmiştir.

Konferans sunumunu 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim TURAN gerçekleştirmiştir.

İbrahim TURAN yapmış olduğu konuşmasında sosyal medya alanında görmek, görünmek ve gözetlemek kavramlarının önemi üzerinde durmuş, insanların görünür olmak istediklerini, bunun içinde sosyal medya alanını kendi istekleriyle mahrem alanlarını görünür kıldıkları bir alan olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Sosyal medyanın kullanımıyla evliliklerde ve eşler arası ilişkilerde bazı problemlere dikkat çeken TURAN, sosyal medya alanının sahte yaşamlar inşa edilmeye müsait bir alan olduğunu ve özellikle çocukların internet kullanmalarına kontrollü bir şekilde izin verilmesi gerektiğini belirtti.

Vatandaşlar ve personelimizin katılımıyla perçekleşen program İlçe Müftümüz Recep APAYDIN' ın İbrahim TURAN' a çiçek takdimiyle sona ermiştir.