24.07.2022

Hafızlık İcazet Programı

Terme İlçe Müftülüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Ahmetbey Kız Hafızlık ve Fatih Erkek Hafızlık Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 64 kız ve 50 erkek toplam 114 hafız öğrenci için Terme İlçesi Kapalı Spor Salonunda “HAFIZLIK İCAZET PROGRAMI” düzenlendi.

Program Terme İlçe Kaymakamı Sayın Metin MAYTALMAN, İl Müftümüz Sayın Seyfullah ÇAKIR, Terme Belediye Başkanı Sayın Ali KILIÇ, İl Müftü Yardımcısı Sayın Özlem KALYONCU ŞİRİN, İlçe Müftüleri, Kurum Müdürleri, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, hafızların aileleri, Din Görevlileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. İstiklal Marşının okunması, Terme Pazar Camii İmam-Hatibi Hafız Hasan IŞITAN’ın Kur’an’ı Kerim tilaveti, İlçe Müftüsü Ömer ERGÜL’ün açılış konuşması ve Terme Belediye Başkanı Ali KILIÇ’ın selamlama konuşmasıyla başlayan programda konuşmasını yapan İl Müftümüz Sayın Seyfullah ÇAKIR “Kur’an-ı Kerim okumanın ve okutmanın, nesillerimizi Kur’an ile buluşturmanın öneminden, Rabbimizin insanoğlu için yaşam rehberi olarak Kur’an’ı Kerim’i gönderdiğinden, insanların en hayırlısının Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğretenler olduğunu anlattı, hafız ve hafıze olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum, bu zaman dilimi içerisinde hafızlara destek olan hocalarımıza ve hafızlarımızın anne-babalarına, hayırseverlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Programda Van Abdulhakim ARVASİ Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Mehmet Ali KAYA ve Samsun Büyük Camii Müezzin-Kayyımı Murat ÖLMEZ’in Kur’an-ı Kerim ziyafeti ile devam eden program Çarşamba Müftüsü Cemal UZUN’un yaptığı duanın ardından hafızlara belge ve ödül takdimi ile son buldu.