26.09.2022

26 Eylül Türk Dil Bayramı Etkinlikleri

Terme İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından “26 Eylül Türk Dil Bayramı” etkinlikleri kapsamında eğitimci, şair, yazar Ahmet Sezgin'i Ahmet Bey Kur'an Kursu öğrencileri ile buluştu.

Konuşmacı Ahmet Sezgin böyle bir kurumda "Güzel Dilimiz Türkçemiz"konulu bir konferans verdiği için çok mutlu olduğunu, böyle bir etkinliğin örnek alınması gereken bir etkinlik olduğunu belirtti. Bu sebeple İlçe Müftülüğümüz ve Gençlik Koordinatörlüğüne ayrıca Ahmetbey Kız Kur'an Kursu yönetimine teşekkür etti.

Konuşmasında “Kur'an-ı Kerim'i daha doğru anlayabilmemiz ve dinimizi daha güzel yaşayabilmemiz için zengin bir dile ihtiyacımız olduğunu” belirten eğitimci şair yazar Ahmet Sezgin, “Dil terbiyesini aileden başlayarak okullarımızda ve kurslarımızda devam ettirmeliyiz.” dedi.

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Yahya Kemal Beyatlı'nın "Türkçem, Ses Bayrağımızdır." sözüne atıfta bulunan konuşmacı Ahmet Sezgin dilimizin ana sütümüz gibi kutsal olduğunu belirtti.

Programın sonunda Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in Türk milletini anlattığı meşhur şiiri Sakarya Türküsü'nü okuyan Ahmet Sezgin "Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk Sakarya" mısrasını üç defa tekrar ederek oturan konuşmacıları ayağa kaldırdı.