17.02.2017

Resul ÖZGENÇ

Resul ÖZGENÇ emekli oldu. 1983 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu İmam-Hatiplik sınavını kazanarak aynı yıl Sivas’ın Divriği İlçesinin Gezey Köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Burada 3 yıl gibi bir görevden sonra Vezirköprü Hacı Hasan Camisine atandı. Ardından 1989 yılında Vezirköprü Müftülüğüne Memur olarak naklen atanan ÖZGENÇ, o tarihten beri aynı hizmeti yapmaktaydı. 13 Şubat 2017 Pazartesi günü personelin aylık mutat toplantısında duygulu bir veda konuşması yapan ÖZGENÇ; 1983 yılında görev hayatına başladığını, yaklaşık 34 yıllık bir görev hayatı bulunduğunu, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu, her işte olduğu gibi din hizmetinin de bir ekip işi olduğunu, hep resmi kurallar çerçevesinde karşılıklı sevgi ve saygı dayalı, mevzuat dahilinde hizmet etmeye çalıştıklarını, bu günlere huzur içerisinde gelindiyse birlik ve beraberlik içerisinde geldiklerini belirterek tüm personelden helallik talep ederek konuşmasını bitirdi.

Müftülükteki görevi süresince özellikle, Türkiye Diyanet Vakfı Vezirköprü Şubesinin iş ve işlemlerinin yürütülmesinde kayda değer çalışmaları ve başarıları hizmetleri bulunan ÖZGENÇ’ in ilçemiz ve mahallelerindeki bir çok cami ve kursun tamamlanmasında büyük gayreti olmuştur. Emekliliği dolayısıyla ÖZGENÇ’ e birisi Müftülük adına İlçe Müftüsü Ali ERBAŞ tarafından, diğeri Türkiye Diyanet Vakfı adına olmak üzere iki adet plaket verildi.

Vezirköprü Müftülüğü adına emeklilik hayatında da başarılarının devamını diliyoruz.