27.11.2018

VEZİRKÖPRÜ MÜFTÜLÜĞÜ MEVLİD-İ NEBİ HAFTSI KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vezirköprü  Müftülüğü  tarafından organize edilen Mevlidi Nebi Haftası  Konferansı  düzenlendi

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt tarafından Belediye Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansa Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda  Müftümüz Ali Erbaşın açılış konuşmasında   "Müslümanlar için önemli zaman dilimlerinden birisi olan Mevlid-i Nebi, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumunu ifade eder. Mevlid Kandili olarak kutladığımız geceden itibaren saygımızı ve sevgimizi çeşitli etkinliklerle ifade ederiz. Müslüman dünyada farklı uygulamalarla kendini gösteren bu kutlamalar, ülkemizde daha heyecanlı ve toplumun tüm kesiminin katılımıyla gerçekleştirilir." dedi.

Konuşmaların sonrasında  Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyon  gösterisi sunuldu ve Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt, gençlik konulu konferans gerçekleştirdi .  Konferansta gençliğin doğru yönlendirilmesi vurgu yaparak farklı çevreler tarafından kandırılmasına ve kötü amaç ve ideolojilere alet edilmemesi gerektiğini söyledi.

Konferansın ardından Okullar arası Mevlidi Nebi Haftası nedeniyle Peygamberimiz ve Gençlik konulu  resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz ise konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı  Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt'a Vezirköprü Semaveri hediye etti.

Program yapılan yemek ikramı ile sona erdi.