18.09.2023

AHİLİK HAFTASI VESİLESİYLE SABAH NAMAZI BULUŞMASI

Temelde Kur'an'a ve Hz. Peygamberin (s.a.s) sünnetine dayalı prensipleriyle Anadolu'nun vatanlaşmasında, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynayan Ahîlik teşkilatının üstün ahlâkî değerlerinin toplum nezdinde özümsenmesi; Ahilik teşkilatının kurucusu, esnaf/sanatkâr zümresinin piri, İslâm âlimi, tabip ve mutasavvıf Ahi Evrân-ı Velî'nin anılması amacıyla Vezirköprü Müftülüğümüzce 16 Eylül Cumartesi günü Orta Cami’de “SABAH NAMAZI BULUŞMASI” gerçekleştirildi.

Kılınan sabah namazının ardından cami görevlilerimizce yapılan tesbihat sonrası ilçe müftümüz Naci YALÇINKAYA “iş ve ticaret ahlakı” konulu sohbet gerçekleştirdi.

Vezirköprü Kaymakamı Özgür KAYA’nın da katıldığı program halkımız tarafından yoğun ilgi gördü.

Program sonrası ilçe müftülüğümüz tarafından katılımcılara kahvaltı ikram edildi.