26.09.2023

MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI

26-27 EYLÜL 2023 MEVLİD KANDİLİMİZ (12 Rebi'ül-evvel 571) MÜBAREK OLSUN...!!!

Yüce Rabbimizin “Ey Habîbim! Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik” buyruğuyla tüm alemlere rahmet ve merhamet vesilesi olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Miladi 571 yılında, Hicri Rebi'ül-evvel ayının 12. Pazartesi gecesi dünyaya teşrif buyurdular.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından; Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünün, Hicri 12 Rebi'ül-evvel Mevlid Kandili tarihinde "Mevlid-i Nebi Haftası" olarak kutlanması kararının ardından, bu yıl da Mevlid Kandilimiz "PEYGAMBERİMİZ İMAN VE İSTİKAMET" ana başlığıyla, Müftülüğümüz tarafından Mevlid-i Nebi Haftası boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak olup, 26.09.2023 Salı akşamı bütün camilerimizde planlandığı üzere, Merkez Köprülü Mehmet Paşa Camiinde icra edilecek kandil programına, sevabına nail olmak isteyen tüm halkımızı davet ediyoruz.

Bu vesileyle; 26 Eylül 2023 Salı gününü 27 Eylül 2023 Çarşamba gününe bağlayan gece salat-ü selamlarla idrak edeceğimiz MEVLİD KANDİLİMİZİ şimdiden kutluyor, hafta boyunca yapılacak faaliyetlerin aziz milletimize ve başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz.