29.07.2024

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü "Geleceği İsraf Etmeyelim Proesi"

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırlamış olduğu ve Alaçam-Yakakent Yerel Eylem Gurubuyla ortaklaşa düzenlenen “Geleceği İsraf Etmeyelim Projesi” eğitimlerine başlandı. Proje kapsamında öğrencilerimize başta gıda ve su israfıyla ilgili konular olmak üzere tasarruf bilinci aşılayacak bilgiler veriliyor.

Kaymakamımız Sn. Abdüssamed KILIÇ, Belediye Başkanı Sn. Dr. Şerafettin AYDOĞDU, ilçe Müftü Vekili Sn. Mustafa OĞUZ ve ilçe protokolünün katılımıyla ilçemiz Merkez Camiinde Kuran Kurslarına katılan öğrencilerimize yönelik olarak programın ilki gerçekleştirildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Mühendisleri tarafından verilen eğitim programı, Hoca Ali Efendi ve Paşakent Camiilerinde gerçekleştirilecek olan eğitimlerle devam edecek. Projede 200 öğrenciye GIda İsrafı Eğitiminin verilmesi hedeflenmektedir.