10.10.2019

Yakakent Müftülüğünden Konferans

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Yakakent ilçe Müftülüğü tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt’un konuşmacı olarak katıldığı konferans programı düzenlendi.

Oldukça yoğun bir katılımın gözlendiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından selamlama konuşması için kürsüye gelen İlçe Müftüsü Muhammet Salman: “Camiler ve Din Görevlisi Haftasının bu seneki teması “Cami ve Hayat” olarak Başkanlığımız tarafından belirlendi. Bu temayı çok önemsiyorum. Çünkü cami olan yerde hayat, hayat olan yerde mutlaka cami olmak zorundadır. Müslümanlar için camisiz bir hayat düşünülemez.” şeklinde konuştu.

Selamlama konuşmalarının ardından davetlilere hitap eden Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Bozkurt; “ İslam’a davet vazifesini yerine getiren din görevlilerinin Allah tarafından en güzel davetçi olarak vasıflandırıldığını, bu yönüyle din görevlilerinin sorumluluklarının büyük olduğunu” belirtti.  Daha sonra; “ Camileri imar etme vazifesini Yüce Allah’ın müminlere verdiğini, camilerin fiziki yönden imarı ne kadar gerekli ise manen imarının da bir o kadar gerekli olduğunu, camiler, manen imar edilmedikçe Müslümanlar arası birlik ve beraberliğin tam anlamıyla tesis edilemeyeceğini.” dile getirdi.

Emekli din görevlileri için Yakakent Müftülüğü tarafından hazırlanan plaketlerin ilgililere takdiminden sonra yapılan hatim duası ve ikramlarla program sona erdi.

Yakakent İlçe Müftülüğü