03.04.2020

Diyanet TV’de Yaygın Din Eğitimi

Tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de etkileyen Koronavirüs (COVİD-19) salgını sebebiyle Başkanlığımızca yüzyüze sürdürülen her düzeyde eğitim faaliyetlerine ara verildiğinden, bu eğitimler Diyanet TV'de yayınlanacak yaygın Din eğitimi Programları ile sürdürülecek. Buna göre yapılacak eğitim programları şöyle;

1. 07 Nisan 2020 tarihinden itibaren 8 hafta süreyle salı günleri Diyanet TV'de "Yeni Güne Merhaba" programı aracılığıyla Kur'an kursu öğreticilerimiz ve velilere yönelik "Çocukluk Döneminde Değerler Eğitimi" konuları işlenecek.

2. Her gün 17.00-18.00 saatleri arasında Diyanet TV'de yayınlanacak "Çocuk Saati" programında çocuklarımıza yönelik "Evden Öğreniyorum", "Çocukça Hikâye ve Masallar" başlıklı anlatım ve okuma etkinliklerine yer verilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN: “Başkanlığımızın başlattığı bu çalışma çok anlamlı bir çalışma. Söz konusu programlardan beklenen verimliliğin sağlanabilmesi için eğitim materyali olarak Başkanlığımız yayınlarından "Çocuğumu Yetiştirirken", "Hadislerle Çocuk"; Türkiye Diyanet Vakfımızın yayınlarından "Din Eğitim ve Öğretiminde Metodlar" ve "Değerli Masallar" isimli kitaplar ile "Diyanet Çocuk Youtube" kanalının takip edilmesi tavsiye edilmektedir. Yaygın Din Eğitimi kapsamında Diyanet TV'de yayınlanacak programların başta eğitimden sorumlu personelimiz ve Kur'an kursu öğreticilerimiz olmak üzere bütün din görevlilerimiz ve halkımız tarafından takip edilmesi faydalı olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Yakakent Müftülüğü olarak yürütülen bu çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Yakakent Müftülüğü