25.05.2020

Yakakent Müftülüğünden Kadir Gecesinde Anlamlı Hediye

Yakakent İlçe Müftülüğü tarafından Kadir Gecesinde, gençlere Kur’an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve çeşitli kitaplardan oluşan hediye paketleri dağıtıldı.

Yakakent Müftülüğü,  Kur’an’ın indiği ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde gençleri unutmadı. Bu sene 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına denk gelen Kadir Gecesi münasebetiyle, gençlere, içerisinde manevi değeri büyük hediyelerin bulunduğu paketler din görevlileri tarafından gençlere ulaştırıldı.

Gençlerin, geleceğin mimarları ve bir milletin en kıymetli hazinesi olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Muhammet Salman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Kadir Gecesi kıymetli gece demek. Bu gece Kur’an nazil olmaya başladığı için bin aydan daha hayırlı olmuş. Müftülük olarak bizler bu gecede geleceğimiz ve en önemli değerlerimizden biri olan gençlerimizi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ve rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımızla buluşturalım ve onların değerlerine değer katalım istedik. Malumunuz Kur’an ve bayrak bizim dini ve milli değerlerimiz, her şeyimiz. Ecdadımız, minarelerimizden ezan dinmesin, bayrağımız inmesin diye canlarını feda etmişler. Bizler de her zaman ecdadımız gibi bu yüce değerlerimiz için canımızı ve kanımızı seve seve vermeye hazırız. Bu gece vesilesiyle dağıtılan hediye paketleriyle Kur’an- Kerim ve şanlı bayrağımızın yanında Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınları arasında yer alan Dinimiz İslam, Peygamberimiz ve Aile gibi eserleri de gençlerimizle buluşturduk. Bu vesileyle başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Aynı şekilde tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını da kutluyorum. Bu hediyelerin gençlerimizle buluşmasında büyük katkısı olan başta İlçe Kaymakamımıza, din görevlilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yakakent Müftülüğü