29.05.2020

Camilerimiz Cemaatine Kavuştu

Koronavirüs salgını sebebiyle 16 Mart 2020 tarihinde cemaatle namaz kılınmasına ara verilen camilerimizde, normale dönüşün başlamasıyla bir dizi tedbirlere riayet edilerek 29 Mayıs 2020 tarihinde kılınan Cuma namazıyla tekrar cemaatle namaz kılınmaya başlandı.

Yakakent merkez ve mahallelerinde 53 camide cemaatle Cuma namazı eda edildi. Koronavirüsle mücadelede normalleşme süreciyle yeni bir dönemin başladığını ifade eden İlçe Müftüsü Muhammet SALMAN konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “ Yaklaşık iki buçuk ay sonra bugün kılınan Cuma namazıyla camilerimiz tekrar cemaatimize açılmış oldu. Bundan böyle, maske takmak, şahsi seccade kullanmak, temizlik ve hijyen kurallarına dikkat etmek suretiyle camilerimizde şimdilik öğle, ikindi ve Cuma namazlarını cemaatle kılabileceğiz. Hastalığın bulaşma riskini en aza indirmek için şimdilik Cuma namazlarını cami avlularında veya uygun olan yerlerde kılacağız. Camilerimizde her zaman sosyal mesafeye dikkat edeceğiz. Bunun için cami içinde ve dışında namaz kılınacak yerler için işaretleme yaptık. Camilerimizi ve Cuma namazı kılınacak mekanları dezenfekte ettik. Cemaatimize dağıtmak üzere maske ve tek kullanımlık seccadeler temin ettik. Tüm hazırlıklarımızı yaparak camilerimizi cemaatle namaz kılmaya hazır hale getirdik. Bu süreçte cemaatimizden şu hususlara dikkat etmelerini ve tedbiri elden bırakmamalarını istirham ediyorum. Cemaatimiz camiye mutlaka maske takarak gelsinler. Abdestlerini evde ve iş yerlerinde alsınlar. Gelirken şahsi seccadelerini getirsinler. Temizlik ve hijyene dikkat etsinler. Sosyal mesafeyi her zaman korusunlar ve rehavete kapılmasınlar” dedi.

Yakakent İlçe Müftülüğü