01.07.2020

2020 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Kampanyası

Yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle milletimizin iyilik temsilcisi olan Türkiye Diyanet Vakfımız Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte bu Kurban Bayramında da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra bayram sevincini mazlum ve mağdur coğrafyalara taşıyacak.

Kesilen kurbanların mazlum ve mağdurlar için bir umut olduğunu dile getiren İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak maksadıyla 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımızla işbirliği içerisinde “dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet” şiarıyla Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenleniyor. Vakfımız tarafından kesilen kurbanlar yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğudan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtıtılıyor. 2019 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 453.560 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 424 kesim noktasında, yurt dışında 149 ülkenin 423 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesildi ve mazlumlara ulaştırıldı. Bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurt içi 975 TL, yurt dışı 825 TL olarak belirlendi. Tüm kardeşlerimizi bu kampanyaya iştirak etmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. İrtibat ve bilgi için 0362 611 23 53 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yakakent İlçe Müftülüğü