21.12.2018

21. YÜZ YILDA ENSAR RUHUNU YAŞATMAK

20.12.2018 Perşembe günü Saat: 11.00’da Müftülüğümüz Konferans Salonunda “Her Ay Bir Konu Bir Konuk” kapsamında “21. Yüzyılda Ensar Ruhunu Yaşatmak” konulu konferansı Prof. Dr. Yavuz Ünal sundu.

Müftülüğümüze bağlı Yatılı ve Gündüzlü Kur’an Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizin bireysel, dini ve toplumsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla "Her Ay Bir Konu Bir Konuk “adı altında Konferans programı düzenlenmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımızca Aralık ayında planlanan konferansın konuğu Prof. Dr. Yavuz Ünal’dı. Konferans öncesi İlçe Müftümüz Necmettin Kayar yapmış olduğu konuşmasında öğrencilere,  konu itibari ile konferansın öneminden bahsederek konuşmacı hocamızdan istifade etmeleri tavsiyesinde bulundu. Ardından Prof. Dr. Yavuz Ünal  “21. Yüzyılda Ensar Ruhunu Yaşatmak” konulu konferansını sundu. Konuşmasında ensar-muhacir kardeşliğinden bahseden hocamız, bugün dünyada hiç bir devletin almak istemediği beş milyon suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan halkımıza bu ruhun verilmesinin Allah (C.C) 'ın bir lütfu olduğu, bu damarın kurutulmaması gerektiğini ifade etti.

Programa Yatılı ve Gündüzlü Kuran kurslarımızda eğitim gören öğrenci ve öğreticilerimizle beraber çok sayıda halkımız katıldılar. Salonu dolduran katılımcıların konferansı ilgiyle takip ettikleri gözlendi.