15.05.2020

BAFRA MÜFTÜLÜĞÜ "2020'DE RAMAZAN" PROGRAMI

Bafra İlçe Müftülüğü olarak vatandaşlarımıza daha kolay ulaşabilmek ve Ramazan sevincini evlerine taşımak amacıyla başlattığımız "2020'de Ramazan" isimli programımızı sosyal medya ve yerel kanallar üzerinden ulaştırıyoruz.

"Covid -19 nedeni ile alınan tedbirler kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığımız, camilerde cemaatle namaz kılınmasına ara verdi. Cemaatinden uzak kaldığı için müteessir olan din görevlilerimiz, bu hüzünlü günlerde, devletimizin gerekli gördüğü her görevde gönüllü olarak yer almaktadır. Salgın dolayısıyla hüzünlü başladığımız ve camilerden uzak kaldığımız Ramazan ayını, iftar programı etkinlikleri ile değerlendirmeye ve Bafralı halkımıza radyo ve web TV kanalı ile ul

aşmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı hem sahih kaynaklarımızdan elde edilen bilgilerle bilgilendirmek hem de onlarla var olan iletişimimizi devam ettirmek adına medya kanalları ile tebliğ faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yaklaşık 60 personelimizin görev aldığı Ramazan ayı iftar programında, bu yılın ana teması olan 'Sorumluluk Bilinci' başta olmak üzere seçilen konular farklı konuklarla işlenmekte, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve 'Din Görevlisi ile 365 Gün' kitabından konular okunmaktadır. Ayrıca programda pandemi sürecinde sağlık alanında uyulması gereken tedbirler hakkında bilgiler verilmektedir."