08.11.2020

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI MÜNASEBETİ İLE MİNİK SPORCULAR ANTRENMANDA ZİYARET EDİLDİ.

Bafra İlçe Müftüsü  Necmettin KAYAR Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında İlçede faaliyet gösteren spor kulüplerinin minik oyuncularını antrenman yaptıkları sahalarda ziyaret etti.

İlçe Müftüsü Necmettin KAYAR konu hakkında şunları ifade etti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’in doğduğu gününün haftasını Mevlid-i Nebi haftası olarak ilan etmekte ve bir konuyu haftanın teması seçerek o konunun hafta boyunca işlenmesiyle toplumda farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Bu yıl belirlenen tema ise “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak ilan edildi.

İlçe Müftülüğü olarak hafta boyunca Covid 19 tedbirlerine riayet ederek çeşitli faaliyetler icra ettik. Bu etkinliklerimizden biriside haftanın temasına uyum bağlamında minik sporcularımızı ziyaret oldu. İlçemizde faaliyet gösteren (Bafra Kızılırmak futbol Kulübü,1453 futbol Kulubü, Bafra 23 Nisan futbol akademisi, 1923 futbol Kulubü) futbol kulüplerimizin minik oyuncularını antrenman yaptıkları sahalarında ziyaret ederek, kendilerine haftanın önemine binaen sevgili peygamberimizin çocukları nasıl sevdiğini, onlara ne kadar değer verdiğini, ne kadar güvendiğini ve onların dertleri ile ne kadar hemhal olduğunu örneklendirmeler yaparak anlatmaya çalıştık. Başkanlığımız yayınlarından çocuklarımıza özel olarak yayınlanan kitapları geleceğimizin teminatı  olan evlatlarımıza hediye olarak takdim ettik. İnşallah gençlerimizi bulundukları yerlerde ziyaretlerimiz her daim devam edecektir”. dedi.