09.11.2020

“HAFIZLIĞI MUHAFAZA HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSU”BAŞLADI.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın Personelimize yönelik olarak mesleki gelişim faaliyetleri kapsamında başlattığı“Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Kursu” İlçemizde başladı.

09/11/2020 tarihi itibari ile başlayan kursumuz haftada 4 gün olup 24 hafta sürecektir. Kursun açılışına katılan ilçe Müftüsü sayın  Necmettin KAYAR, kursiyerlere hafızlığın ne büyük nimet oluşunu, hafızlığımızın muhafazası konusunda başkanlığımızın ilk defa böyle bir hizmet içi eğitim programı düzenlemesinin bizim için önemli bir fırsat olduğunu, 24 hafta sürecek bu eğitim sürecinin disiplinli bir çalışma ile unutmuş olduğumuz sayfaları yeniden ezber etme konusunda bizlere büyük faydası olacağını  ifade ederek Kursa katılan arkadaşlarımıza başarılar diledi.

Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitimi, Din Hizmetleri Uzmanı Süleyman DİNÇER, Rehber öğretici Çarşı Camii Uzman İmam Hatip’i Abdullah ASLAN, Formatör öğretici Site Camii İmam Hatip’i Kadem ASLAN’ın Öğreticiliği ile “Ezber okuma”,  “Tilavet Usulleri ve Talimi”, “Dinî Musikî” dersleri 12 kursiyerin katılımı ile  işlenecektir.